Tours

Greetings from Utrecht biedt diverse wandel- en fietstours door het prachtige Utrecht aan. De meeste zijn culinair of gericht op kunst en cultuur. Hier ligt namelijk onze passie en kennis en deze delen we graag met u. Maar ook hebben wij gidsen die u met veel enthousiasme over de geschiedenis van de stad vertellen.

Wij willen de stad, waar we met veel plezier leven en werken, graag door onze ogen aan u laten zien. We nemen u mee naar plekken die u zelf niet zo snel zult ontdekken en laten u de stad van binnenuit zien en proeven.

Omdat we veel contacten met lokale horeca en ondernemers hebben kunnen we veel tours op maat maken. Niks is ons te gek en we zullen altijd ons uiterste best doen om uw bezoek aan onze stad tot een succes en verrassing maken. Ook voor de ‘locals’ bieden we veel routes die hen de stad op een nieuwe manier laten zien, denk bijvoorbeeld aan de street art route, de bezoeken aan prachtige galeries of een verrassingstocht over de Amsterdamsestraatweg.

Onze gidsen zijn allemaal HBO of Universitair geschoold en hebben veel vakkennis in huis. Zo werken wij bijvoorbeeld samen met een architect, kunst historica, een bekende dichter en een journalist. Allemaal wonen we lange tijd in Utrecht en hebben een enorme liefde voor ons stadsie.

Hieronder vindt u ons aanbod. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Zo hebben we al verscheidene tours in opdracht gemaakt, specifiek afgestemd op de wensen van onze klanten. Zo organiseerden we een insta-meet voor het Universiteits Museum met dertig (amateur) fotografen. Maakten we een street art route op maat voor het Oosterlicht college in Nieuwegein, de Culturele Zondagen en U Centraal. Ook ontwikkelde we diverse ‘fiets safaris’ over de Amsterdamsestraatweg in opdracht van de gemeente Utrecht.

Neem met speciale wensen gerust contact met ons op.

Street Art

Al wandelend of fietsend door de stad ontdek je vele mooie muurschilderingen en interessante graffiti. De gids vertelt onderweg alles  over de kunstwerken en hun makers.

Bekijk deze tour →

Food tours

Al wandelend door de binnenstad proeven we diverse lekkere hapjes bij leuke eetgelegenheden . Onderweg vertelt de gids allerlei weetjes over Utrecht . Kies uit verschillende opties zoals de street food tour of een walking dinner.

Bekijk deze tour →

Mooi Utrecht

De romantische Utrechtse binnenstad kent veel mooie plekken. Onze stadsgids neemt je wandelend mee langs o.a. de grachten, de Dom, mooie pleinen en de werven en vertelt de achtergrondverhalen hierover.

Bekijk deze tour →

Tours op maat

Utrecht is een heerlijke stad om te voet of per fiets te ontdekken. We maken graag in overleg een bijzondere tours voor onze klanten. Noem uw wensen en budget en wij gaan aan de slag om een mooi programma samen te stellen.

Bekijk deze tour →

Galerie tour

Ben je kunstliefhebber maar vind je het lastig om een galerie binnen te stappen? Zonde, want Utrecht heeft prachtige galeries. Deze ga je met een gids ontdekken en de drempel voor altijd wegnemen.

Bekijk deze tour →

De hippe straatweg

De Amsterdamsestraatweg is enorm in opkomst. Steeds meer leuke winkels en restaurants vestigen zich hier. Al fietsend gaan we deze ontdekken, proeven we veel lekkers en leer je over de geschiedenis van deze hippe straat..

Bekijk deze tour →

Beleef Utrecht zelf!

Maak kennis met de mooie stad. Reserveer nu uw tour bij Greetings From Utrecht!