Street Art

 

Street art is razend populair en ook in Utrecht is heel veel straatkunst te vinden. Alleen moet je natuurlijk wel weten waar. En wat zijn eigenlijk de verhalen erachter? Oud-journalist Didi Steen is drie jaar geleden begonnen met het in kaart brengen van de Utrechtse street art en graffiti. Ze sprak met vele kunstenaars, de gemeente en de politie en vertelt al haar bevinden en informatie tijdens de fietstochten en wandelingen door de stad. 

Ondertussen doet zij het niet meer alleen en zijn er twee gidsen met veel kennis over het onderwerp erbij gekomen. Zo kunnen we ook met grote groepen op pad. 

Tijdens de tours laten we je zien wat er allemaal te vinden is, wie de kunstenaars zijn en welke technieken zij gebruiken. Ook leer je de verhalen achter de werken kennen. 

Street art tours op maat 

Onze street art tours zijn erg geliefd bij bedrijven en scholen. Tijdens een lange dag  vergaderen of als leuk personeelsuitje gaan we op ontdekkingtocht door de stad. Of we nemen leerlingen mee langs toegankelijke kunst op de straten van de stad. Een laagdrempelige en leuke manier om met kunst in aanraking te komen. Maar ook groepen vrienden en families weten ons goed te vinden. 

De wandelingen en fietstochten langs Utrechtse street art maken we natuurlijk volledig naar wens. Het begin- en eindpunt stellen we in overleg vast en omdat we de hele stad goed kennen, hebben we routes in bijna alle wijken. Vaak combineren we een tour met hapjes en drankjes onderweg of eindigen we na de wandeling/fietstocht in een cafe of restaurant. Omdat we veel goede contacten hebben met de Utrechtse horeca kunnen we veel opties aanbieden die bij uw budget en eet wensen passen. 

Street art projecten  

Greetings from Utrecht is dé street art en graffiti kenner van de stad. Zeer regelmatig worden we dan ook gevraagd om onze kennis te delen in de media, gemeentes en voor diverse projecten. Tijdens deze projecten werken we samen met bekende Utrechtse graffiti kunstenaars. We bieden diverse workshops aan zoals graffiti spuiten op buiten locatie en graffiti tekenen voor binnen.

Ook kan street art perfect ingezet worden voor promotie doeleinden. Zo verzorgden wij een street art event voor The Wall in Utrecht en pimpten we een saaie houten bouwschutting om tot een opvallend en fleurig kunstwerk. Daarnaast brengen wij bedrijven en particulieren in contact met graffiti kunstenaars voor het maken van binnen en buiten muurschilderingen.  

Hieronder staat een aantal voorbeelden van onze projecten beschreven. Neem gerust contact op om te kijken wat we voor u, uw bedrijf of school kunnen betekenen. 

 

Zelf op stap met kaart 

 

Bekijk digitale tour

 

We hebben een hele leuke digitale street art route door het centrum van Utrecht uitgezet die je zelf kunt lopen. Deze wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en is aan te schaffen voor €9,99. Onderweg geven we veel informatie en een aantal leuke horeca tips met korting. De tour is te downloaden op je telefoon-app Google maps.

Tours met gids

Onze gidsen geven rondleidingen door de hele stad. We gaan op street art ontdekking op de fiets of wandelend. Boek deze vanaf 10 personen.  

Mail ons om te reserveren en voor meer informatie: info@greetingsfromutrecht.nl

Neude

Rondom het voormalige postkantoor op de Neude stonden meterslange houten bouwschuttingen die onder de illegale posters en graffiti zaten. Niet echt een visitekaartje in de binnenstad van Utrecht.
Greetings from Utrecht heeft samen met 15 graffitikunstenaars deze schuttingen opgepimpt met bijzondere kunstwerken. Vele bezoekers, bewoners, de eigenaar van het pand ASR vastgoed en vooral ook de omliggende ondernemers hebben maandenlang kunnen genieten van de fleurige muren!

The Wall

In opdracht van het gigantische winkelcentrum The Wall, langs de A2 in Leidsche Rijn, organiseerde Greetings from Utrecht een groot Street Art evenement. Een weekend lang stonden 10 graffiti kunstenaars live kunstwerken te maken op de boulevard. Ook waren er graffiti workshops voor kinderen. Dit evenement was zeer druk bezocht en bereikte diverse media. 

De werken bleven een maand lang bij het winkelcentrum staan en trok al die tijd veel aandacht. Na een maand zijn alle werken geveild door Eddy Zoe en kwam de opbrengst ten goede aan een Panna veldje in het Maximapark. 

 

Spoorwegmuseum

Het bekende Utrechtse Spoorwegmuseum vroeg ons hun personeelsdag te organiseren. Voor 100 medewerkers gaven we speciaal rondom het museum uitgestippelde street art wandelingen in groepen van 25. En ook gingen ze zelf aan de slag met spuitbussen onder begeleiding van twee professionele graffiti kunstenaars. 

In een leeg museum maakten de medewerkers vier verschillende enorme kunstwerken die een hele week te bewonderen waren voor de bezoekers!

 

Hall of fame

In bijna alle grote steden ter wereld is een legale graffiti plek te vinden: een Hall of Fame. Voor Utrecht was dit jarenlang de Grindbak vlakbij de Croeselaan. Toen deze gesloten werd i.v.m. bebouwing klopte Greetings from Utrecht samen met diverse graffiti kunstenaars aan bij de lokale politici. Zij stonden meteen achter het idee voor een nieuwe plek.

Uiteindelijk werd in goed overleg met de gemeente een mooie nieuwe HOF in Leidsche Rijn gevonden; het Berlijnplein. De komende jaren kunnen graffiti kunstenaars hier in alle rust pieces verven. 

Neem hier vooral een keer een kijkje!

 

Beleef Utrecht zelf!

Maak kennis met de mooie stad. Reserveer nu uw tour bij Greetings From Utrecht!

Bekijk ons op Instagram

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly