Street Art

In Utrecht there is a lot of street art to be found. During the tours we show you what is to be found, who is behind the art and what techniques are used. You also get to know the stories behind the works.

In addition to the walks and bike tours throughout the city, Greetings from Utrecht offers workshops and projects with street art.

Neude

Rondom het voormalige postkantoor op de Neude stonden meterslange houten bouwschuttingen die onder de illegale posters en graffiti zaten. Niet echt een visitekaartje in de binnenstad van Utrecht.
Greetings from Utrecht heeft samen met 15 graffitikunstenaars deze schuttingen opgepimpt met bijzondere kunstwerken. Vele bezoekers, bewoners, de eigenaar van het pand ASR vastgoed en vooral ook de omliggende ondernemers hebben maandenlang kunnen genieten van de fleurige muren!

The Wall

In opdracht van het gigantische winkelcentrum The Wall, langs de A2 in Leidsche Rijn, organiseerde Greetings from Utrecht een groot Street Art evenement. Een weekend lang stonden 10 graffiti kunstenaars live kunstwerken te maken op de boulevard. Ook waren er graffiti workshops voor kinderen. Dit evenement was zeer druk bezocht en bereikte diverse media.

De werken bleven een maand lang bij het winkelcentrum staan en trok al die tijd veel aandacht. Na een maand zijn alle werken geveild door Eddy Zoe en kwam de opbrengst ten goede aan een Panna veldje in het Maximapark.

 

Spoorwegmuseum

Het bekende Utrechtse Spoorwegmuseum vroeg ons hun personeelsdag te organiseren. Voor 100 medewerkers gaven we speciaal rondom het museum uitgestippelde street art wandelingen in groepen van 25. En ook gingen ze zelf aan de slag met spuitbussen onder begeleiding van twee professionele graffiti kunstenaars.

In een leeg museum maakten de medewerkers vier verschillende enorme kunstwerken die een hele week te bewonderen waren voor de bezoekers!

 

Hall of fame

In bijna alle grote steden ter wereld is een legale graffiti plek te vinden: een Hall of Fame. Voor Utrecht was dit jarenlang de Grindbak vlakbij de Croeselaan. Toen deze gesloten werd i.v.m. bebouwing klopte Greetings from Utrecht samen met diverse graffiti kunstenaars aan bij de lokale politici. Zij stonden meteen achter het idee voor een nieuwe plek.

Uiteindelijk werd in goed overleg met de gemeente een mooie nieuwe HOF in Leidsche Rijn gevonden; het Berlijnplein. De komende jaren kunnen graffiti kunstenaars hier in alle rust pieces verven.

Neem hier vooral een keer een kijkje!

 

Experience Utrecht!

Meet the beautiful city. Book your tour at Greetings From Utrecht!

Watch us on Instagram

To see the Instagram feed you need to add your own API Token to the Instagram Options page of our plugin.
Oops, something is wrong. Instagram feed not loaded