Utrecht is van vele markten thuis. Musea, koffiebars, restaurants en parken, voor iedereen zijn er leuke hotspots te vinden. Ook gezinnen kunnen goed vertoeven in onze Domstad. Er zijn ontzettend veel kidsproof tentjes te vinden.
Hierbij de 10 leukste kindvriendelijke plekken voor een goede kop koffie in de stad Utrecht volgens Greetings from Utrecht:

1. Mevrouw Peer

Koffie en kids - Mevrouw Peer - Tuindorp, Utrecht

Er was lang geen horeca te vinden is de groene en rustige wijk Tuindorp. Maar inmiddels is de buurt verblijd met de komst van Mevrouw Peer. Deze horecazaak is in 2021 geopend in het iconische oude seinhuis, direct gelegen aan het spoor bij de Eykmanlaan. Vanaf het terras kunnen de kinderen zo speeltuin de Pan in, een grote omheinde plek waar ze lekker kunnen ravotten. Beneden in het pand is een kleine speelhoek te vinden en boven kunnen de kinderen hun hart ophalen met het kijken naar de voorbijrijdende treinen. Alle tijd dus voor de ouders om te genieten van een goede kop koffie.

Mevrouw Peer Eykmanlaan 1250, Utrecht Noord-Oost

 

2. De Moestuin

Koffie en kids in Utrecht - De Moestuin

Nog een fijne mix van fijne horeca met goede verse producten en een fijne speelplek is de Moestuin. Er is hier veel te doen voor de kinderen… spelen met water en zand in de zandbak, rondcrossen op skelters of de dieren aaien bij de dierenweide. Maar ook de ouders zitten hier goed: er is een sfeervol lunchcafé en -terras met lekkere en biologische producten. Je kan hier in de ruime setting heerlijk genieten van een goede kop koffie terwijl de kinderen zich eindeloos vermaken tussen het groen.

De Moestuin Laan van Maarschalkerweerd 2, Utrecht Oost

3. Camping Ganspoort

Koffie en kids in Utrecht - Camping Ganspoort
Foto: Loes van Wijck

Camping Ganspoort is een leuke plek waar je in een fijne sfeer kan koffie drinken, ontbijten, lunchen, borrelen of dineren. Het mooie lichte open restaurant ligt direct aan het water van de Vaartsche Rijn, dus het is er heerlijk bootjes en suppers kijken, binnen achter het grote raam of op het terras buiten. De service is vriendelijk en er worden pure lokale producten geserveerd. Er is goed aan de kinderen gedacht met de vele spelletjes en boeken die er te vinden zijn in de kinderhoek en veel keuze op de kaart voor de kleintjes.

Camping Ganspoort  Helling 87, Utrecht Zuid

4. Møs Coffee Bar

Koffie en kids in Utrecht - Mos Coffee Bar
Foto: Loes van Wijck

Møs Coffee Bar is van een andere categorie dan de vorige plekken. Er is geen grote speelplek of terras waar ze kunnen rondstruinen. Maar toch wil ik deze hippe koffiebar noemen. De sfeer bij Møs is namelijk heel relaxed en kindvriendelijk. Ze serveren goede koffie, gezonde ontbijtjes en lunch, verse sapjes en gebak. Er is een klein kinderhoekje. Maar vooral belangrijk is de (kind)vriendelijke sfeer die er hangt bij het personeel.

Møs Coffee Bar  Kievietstraat 2, Utrecht West

5. Molencafé Molen de Ster

Koffie en kids in Utrecht - Molen de Ster

Molencafé is het best bewaarde geheim van Lombok, gelegen op het molenerf van Molen de Ster. Naast het zonnige terras is er een fijn speeltuintje, afgesloten met een hek. Er wonen dieren op het erf die je heerlijk kunt knuffelen. Ze serveren er biologische en fairtrade producten. De molen zelf is het waard om eens te bezichtigen. Kortom, een fijne plek om je kinderen mee naar toe te nemen.

Molencafe Molen de Ster  Molenpark3, Utrecht West

6. Landhuis in de Stad

Koffie en kids in Utrecht - Landhuis in de Stad

Nog zo’n fijne locatie waar je kinderen heerlijk buiten kunnen rondstruinen: Landhuis in de stad! In Park Oog in Al, gelegen aan het water, hebben ze genoeg ruimte om buiten te spelen. Denk er verder goede koffie, een spelletjes- en boekenkast, een pure eerlijk en seizoensgebonden kaart plus een prachtig pand bij en je hebt alle ingrediënten voor een fijn moment van ontspanning. In het park zijn er diertjes te vinden, dus neem gerust een wandelingetje voor of na je koffie.

Landhuis in de stad  Park Oog in Al 1, Utrecht West

7. Venster (Raum)

Koffie en kids in Utrecht - Venster Raum

Venster is, wat zij zichzelf noemen, een wijkrestaurant, buurtkantine en alles er tussen in. Deze ongedwongen plek op het terrein van Raum is een plek waar je terecht kan voor een kop koffie, een lekkere lunch of een ongedwongen etentje. Op het terrein is veel te ontdekken voor zowel volwassenen als kinderen. Je kan er naar hartelust spelen, kunst ontdekken, wandelen en genieten. Deze urban vibe in Leidsche Rijn is het waard om eens samen met de kinderen te ontdekken!

Venster  Berlijnplein 520, Utrecht West (Leidsche Rijn)

8. Fort aan de Klop

Koffie en kids in Utrecht - Fort aan de Klop

Voor groot en klein is Fort aan de Klop een hele fijne plek. Gelegen op het forteiland in Overvecht ligt dit pareltje geheel verscholen in het groen. Er is buiten zeeën aan ruimte voor de kinderen om te spelen, te voetballen en te ravotten. Er hangt in de lente en zomer een fijne festival-achtige vibe met verschillende foodtrucks waar je biologisch en vers eten kan halen. Er worden vaak evenementen georganiseerd, zoals bijvoorbeeld het familiefestival Kermis de Klop, dus check vooral hun agenda.

Fort aan de Klop 1e Polderweg 4, Utrecht Noord(-West)

9. Noordertuin

Koffie en kids in Utrecht - De Noordertuin

De Noordertuin is van mooie meerwaarde voor dit deel van Utrecht. Het gezellige tuincafé ligt in tuincentrum Steck en is een plek waar de kinderen zich top kunnen vermaken. Er is binnen een (enorm) grote speelhoek en buiten genoeg ruimte met zelfs een heuse pluktuin (Glitter Gladiool). Denk er ook nog eens heerlijke koffie bij, lokale en verse producten met zorg bereid, een hele vriendelijke sfeer en er is geen reden meer hier niet eens naar toe te gaan.

De Noordertuin  Gageldijk 3, Utrecht Noord

10. The Rocking Chair

Koffie en kids in Utrecht - De Rocking Chair

Ik sluit dit rijtje klein maar fijn af. Namelijk met The Rocking Chair. In Tuinwijk, net buiten het centrum gelegen. Dit was een plek waar ik veel naar toe ging toen mijn kinderen nog ietsjes kleiner waren. Het heeft een fijn speelhoekje achter in de zaak, waar ze heerlijk hun gang kunnen gaan terwijl je zelf een lekkere koffie drinkt. De sfeer voelt aan als een kleine vertrouwde huiskamer, waar je snel even binnen kan wippen, alleen, met vrienden of met je kinderen. De service is vriendelijk en de producten goed.

The Rocking Chair  Willem van Noortstraat 88, Utrecht Noord

Eigenlijk is een top 10 maken onmogelijk. Er zijn nog zoveel leuke plekken te vinden in Utrecht om met kinderen naar toe te gaan. Denk aan het nieuwe Cupp voor een lekkere kop koffie, De Kwekerij met een heerlijk groot terras; Strand Oog in Al om boten te kijken of de kinderen te laten spelen in de grote zandbak; Anne & Max met hun fijne huiskamersfeer en lekkere taartjes. De mogelijkheden in Utrecht zijn eindeloos.

Kijk vooral ook op ons Instagram account voor meer inspiratie. En maak een heel uitje van je dag en combineer je bezoek aan één van deze koffieplekken met een leuke wandeling door de stad. Greetings from Utrecht heeft mooie tours voor groepen beschikbaar. Ook kan je digitale tours langs de mooiste Utrechtse street art bestellen.

Check greetingsfromutrecht.nl/tours voor alle mogelijkheden.